מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

פוקאצ’ה עם קממבר, סלק ובטטה

3 שעות / בינוני / 5 מנות
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
פוקצ'ת קממבר סלק ובטטה של שחר ואורן

מצרכים

  • 4 כוסות קמח לחם ( 560 גרם)
  • כוס וחצי מים (375 גרם)
  • 3 כפות שמן זית (40 ג)
  • כפית שמרים (5 ג)
  • כפית גדושה מלח (8 ג)
  • סלק בינוני
  • בטטה בינונית
  • גבינת קשקבל מסדרת קולקשן של השף הלבן
  • גבינת קממבר מסדרת קולקשן של השף הלבן
  • מלח ים אטלנטי גס

אופן ההכנה

  1. מערבבים בקערת מיקסר את המים והשמרים, ולאחר 2 דקות מוסיפים פנימה גם את הקמח,
  2. השמן והמלח.
  3. מתחילים לעבד במהירות איטית עד שכל החומרים נאספים לבצק ואז מעלים מהירות לגבוהה למשך כ 10 דקות עד שמתקבל בצק חלק ואחיד, מבריק ונפרד מהדפנות.
  4. נשמן בשמן זית קופסה גדולה ונעביר את הבצק לתפיחה של 3 שעות עד שהוא משלש את נפחו.
  5. קולפים את הבטטה והסלק, חותכים לקוביות, מערבבים עם שמן זית ואופים עד לריכוך.
  6. חותכים את גבינת הקשקבל ואת הקממבר לקוביות.
  7. כאשר הבצק תפח הופכים אותו על תבנית עגולה גדולה (או סוטאז׳) ובעזרת לחיצות עדינות עם קצות האצבעות, נשטח את הבצק בתבנית, בזהירות לא להרוס את האווריריות.
  8. מפזרים את התוספות מעל, מפזרים מלח ים גס ואופים למשך 15-20 דקות על 240 מעלות עד שהפוקצה משחימה והגבינות ניתכות.
  9. מוציאים מהתנור, מומלץ להעביר את זה למשטח לקירור.
  10. בתאבון וחג שמח!