מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

פטה כבד

שעתיים / קל / 10 מנות
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
פטה כבד

מצרכים

פטה כבד:

  • בצל לבן גדול
  • כף שמן זית
  • 500 גרם כבד עוף 
  • 100 גרם חמאה / למנה כשרה להמיר בתחליף חמאה צמחוני.
  • כפית מלח 
  • 2 כפות סילאן
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס
  • 3 ענפי טימין
  • 1/2 כוס יין אדום 
  • 1/3 כוס ברנדי (לא חובה)

ריבת בצל:

אופן ההכנה

  1. מטגנים קלות את הבצל בשמן זית עד לריכוך
  2. מוסיפים את הכבדים ומטגנים עד לבישול הרצוי (זה בסדר אם תבשלו את הכבד עד הסוף, זה גם ככה הולך להיטחן)
  3. תוך כדי מתבלים ביין ברנדי טימין סילאן מלח ופלפל
  4. מסירים מהאש ומעבירים למעבד מזון
  5. מוסיפים את החמאה וטוחנים היטב למרקם חלק
  6. אם יש צורך אז אפשר גם לתקן טעמים.
  7. מעבירים לכלי מרופד בנייר אפייה.
  8. שולחים לקירור של כמה שעות עד שהשומנים יתקשו וזה יהיה במרקם שניתן למרוח.
  9. מומלץ להגיש עם טוסטונים וריבת בצל שהמתכון שלה למעלה בלינק