מצרכים
פיתה דרוזית מ- 3 מרכיבים:
- 3 כוסות קמח (420 גרם)
- כוס מים (250 גרם)
- כפית מלח
אופן ההכנה
- לשים את הבצק במיקסר במהירות גבוהה עד שמתקבל בצק חלק ומבריק שנפרד מהדפנות.
- הגלוטן החזק ישמור על הבצק שלם ולא יקרע ברידוד.
- מחלקים את הבצק ל 8 כדורים, מעצבים לכדור, מועכים מעט עם היד לצורת דיסקית ומניחים כחצי שעה למנוחה (חייבים לכסות שלא יתייבשו).
- מותחים את הבצק עם הידיים כל פעם קצת, בזהירות לא לקרוע את הבצק. אם מרגישים התנגדות, אפשר לתת עוד כמה דקות מנוחה ולהמשיך.
- מחממים מחבת גדולה הפוכה או סוטאז הפוך על הגז בלהבה חזקה.
- מניחים על הבצק המרודד מכסה של סיר, ויחד איתו מרימים את הבצק וזה שומר עליו מתוח.
- מניחים את הבצק בעזרת המכסה על התחתית החמה והטעם אחרי 30 שניות עד דקה.
- האפייה מאוד מהירה ולא להתפתות להשאיר עוד על המחבת כי זה יתייבש.
- מוציאים ומכסים ישר במגבת כדי לשמור על הלחות.
- מורחים לאבנה עזים של פיראוס שמיוצרת בשיטה מסורתית והיא מוצר חדש על המדף, מזלפים שמן זית, מפזרים זעתר ומלח גס.
- מניחים שכבה נוספת של לאפה וגם עליה מורחים לאבנה ומפזרים שמן זית, זעתר ומלח. הסיבה לעשות שכבה כפולה היא שלאחר הגלגול, נקבל מספר רב של שכבות כמו הדבר האמתי.
- מגלגלים, חותכים ונותנים לזה לנוח מספר דקות לפני שאוכלים, ככה הלאבנה נספגת בתוך הלאפה והכל הופך להיות עשיר יותר.