מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

פיתה דרוזית

שעה / קל / 8 פיתות
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
פיתה דרוזית של אורן ושחר

מצרכים

פיתה דרוזית מ- 3 מרכיבים:

  • 3 כוסות קמח (420 גרם)
  • כוס מים (250 גרם)
  • כפית מלח

אופן ההכנה

  1. לשים את הבצק במיקסר במהירות גבוהה עד שמתקבל בצק חלק ומבריק שנפרד מהדפנות.
  2. הגלוטן החזק ישמור על הבצק שלם ולא יקרע ברידוד.
  3. מחלקים את הבצק ל 8 כדורים, מעצבים לכדור, מועכים מעט עם היד לצורת דיסקית ומניחים כחצי שעה למנוחה (חייבים לכסות שלא יתייבשו).
  4. מותחים את הבצק עם הידיים כל פעם קצת, בזהירות לא לקרוע את הבצק. אם מרגישים התנגדות, אפשר לתת עוד כמה דקות מנוחה ולהמשיך.
  5. מחממים מחבת גדולה הפוכה או סוטאז הפוך על הגז בלהבה חזקה.
  6. מניחים על הבצק המרודד מכסה של סיר, ויחד איתו מרימים את הבצק וזה שומר עליו מתוח.
  7. מניחים את הבצק בעזרת המכסה על התחתית החמה והטעם אחרי 30 שניות עד דקה.
  8. האפייה מאוד מהירה ולא להתפתות להשאיר עוד על המחבת כי זה יתייבש.
  9. מוציאים ומכסים ישר במגבת כדי לשמור על הלחות.
  10. מורחים לאבנה עזים של פיראוס שמיוצרת בשיטה מסורתית והיא מוצר חדש על המדף, מזלפים שמן זית, מפזרים זעתר ומלח גס.
  11. מניחים שכבה נוספת של לאפה וגם עליה מורחים לאבנה ומפזרים שמן זית, זעתר ומלח. הסיבה לעשות שכבה כפולה היא שלאחר הגלגול, נקבל מספר רב של שכבות כמו הדבר האמתי.
  12. מגלגלים, חותכים ונותנים לזה לנוח מספר דקות לפני שאוכלים, ככה הלאבנה נספגת בתוך הלאפה והכל הופך להיות עשיר יותר.