מצרכים
מתכון בשיתוף ממומן עם מאסטר שף
והוכן באמצעות המוצרים של מאסטר שף
אורז:
- 500 גרם אורז עגול לסושי
- 500 מ״ל מים
- 90 מ״ל חומץ אורז (1/3 כוס)
- 15 גרם מירין (כף)
- 40 גרם סוכר (1/4 כוס)
- 20 גרם מלח (כף)
- 15 גרם סויה (כף)
שניצל פנקו:
- 200 גרם פילה עוף (ניתן גם להמיר לסלמון)
- 2 כפות תערובת נאגטס (קמח טמפורה)
- כף מים
- פירורי פנקו
להגשה:
- אצות נורי
- חטיף אצות נורי
- מיונז
- סרירצ׳ה
אופן ההכנה
-
מתחילים מהאורז:
- נשטוף את האורז לפחות 8 פעמים עד שנקבל מים צלולים ולחלוטין, יש לשטוף את האורז בעדינה רבה, כדי לא לשבור את גרגרי האורז.
- נסנן את האורז ונשאיר במסננת לייבוש כ- חצי שעה.
- ביינתים, נכניס לקלחת חומץ אורז, מירין, סוכר ומלח ונבשל על אש בינונית עד המסת כל החומרים, למי שרוצה ניתן להכניס גם אצת קומבו שתיתן טעם אומאמי מדהים ולבשל אותה בתמיסה על אש בינונית כ- 5 דקות.
- נעביר לכלי נפרד ונצן.
- לאחר שהאורז התייבש, נעביר לסיר (nonstick) גדול ונמזוג פנימה חצי ליטר מים נכסה במכסה ונעביר לכריים לבישול.
- נבשל על אש גבוהה עד שכל המים מבעבעים.
- ננמיך את האש ונבשל 10 דקות על אש נמוכה
- נכבה את האש, ונשאיר עוד 10 דקות מנוחה עם מכסה סגור.
- אין לפתוח את הסיר במשך כל זמן הבישול.
- כשהאורז חם, נהפוך את הסיר לתוך כלי גדול ונמזוג את התמיסה מעל האורז.
- עם מרית שטוחה, נערבב את האורז בתנועות חיתוך הצידה, כדי לא למחוץ את האורז שלנו.
- נוסיף כף סויה, ונערבב עד לקבלת צבע די אחיד.
-
מכינים את השניצל:
- מערבבים קמח טמפורה ומים ומצפים את העוף היטב.
- מצפים בפירורי פנקו ומטגנים להזהבה.
-
הרכבה:
- עובדים עם ידיים רטובות
- לוקחים כמות נדיבה של אורז לסושי על אצת נורי
- מוסיפים חטיף אצות ואת השניצל
- מוסיפים מעל מיונז וסרירצה
-
תופסים כמו פיתה ואוכלים מהר כדי להכין עוד אחד 😉