מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

פסטה טרייה

שעה / בינוני / 4 מנות
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
פסטה טריה

פסטה טרייה, הרבה חושבים שזה מסובך, אבל אתם אפילו לא מבינים עד כמה זה פשוט. נפגשנו עם דור פלג, אלוף הפסטות, ואספנו לכם את כל הטיפים לפסטה טרייה מושלמת!

מה חשוב לדעת?
שני רכיבים עיקריים – קמח וביצים.
על כל 100 גרם קמח לבן נשים ביצה אחת בגודל לארג׳, נתבל במעט מלח ואם רוצים גם מעט שמן זית. מערבבים הכל בעזרת מזלג / מיקסר לקבלת פירורי בצק לחים, ומאחדים באמצעות הידיים כ-4-5 דקות עד שמתקבל בצק אחיד וחלק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה (ועד 12 שעות). בזמן המנוחה הבצק ממשיך לפתח גלוטן והופך לאלסטי ונעים לעבודה.

מקמחים את משטח העבודה ואת הבצק מכל הכיוונים עם קמח דורום סמולינה דק, ומשטחים את הבצק בעזרת הידיים (מקמחים פעם אחת בתחילת העבודה, אין צורך לקמח בזמן הרידוד כדי לא לייבש את הבצק) ואז, מרדדים במכונת פסטה. כל מכונת פסטה שונה מהשנייה ולכן אין מספרים קבועים, אלא אתם קובעים את העובי של הפסטה שלכם..
לפסטות ממולאות וארוכות נעשה פסטה דקה יותר, ולפסטות קצרות עבה קצת יותר. לפני החיתוך מקמחים מעט עם קמח דורום, ומעצבים לצורות שאוהבים. מבשלים במים רותחים עם המון מלח, עד שהפסטה אל דנטה, בערך 2-4 דקות (תלוי בצורה).
בתאבון