מצרכים
- כף שמן זית
- חופן עגבניות שרי חתוכים לרבעים (200 גרם)
- בצל בינוני פרוס לרצועות (100 גרם)
- 50 גרם חמאה
- עגבניות מרוסקות (פחית 400 גרם)
- 160 גרם שמנת מתוקה
- כף אורגנו טרי (או יבש אם אין)
- כפית מלח
- חצי כפית פלפל שחור
- אופציונאלי – צ׳ייסר וודקה (25 מ״ל)
- חצי חבילת פסטה מבושלת לפי הוראות יצרן.
- פרמזן מגורר להגשה
אופן ההכנה
- מחממים מחבת או סיר ומטגנים את העגבניות שרי כ-3 דקות על אש גבוהה עד שמקבלים חריכות על העגבניות.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות, את הבצל (ככה טרי ללא טיגון) את החמאה והאורגנו, מערבבים עד שהכל נטמע.
- מורידים לאש קטנה ונותנים לרוטב להצטמצם כ-15-20 דקות עד שמקבלים רוטב כבד משחתי ויפה.
- עכשיו נוסיף לו חזרה את הנוזלים נכניס את השמנת ואת הוודקה ונתבל עם מלח ופלפל ונבשל עוד 2 דקות.
- מוסיפים פנימה את הפסטה יחד עם 2 כפות ממי הבישול של הפסטה ומערבבים.
- לא לשכוח להמליח את מי הפסטה. זה נותן לנו עוד שכבת טעם.
- מגישים עם הרבה פרמזן