מצרכים
- תבנית לקיש בקוטר 20 סמ
- לבצק:
- 2 כוסות קמח (280 גרם)
- כפית מלח
- 180 גרם חמאה קרה
- 2 כפות מים קרים
למלית:
- שקית כרישה של סנפרוסט (600 גרם)
- 50 גרם חמאה
- חצי כוס שמנת מתוקה
- 2 ביצים
- 100 גרם פרמזן מגורד
- כפית שטוחה מלח
- כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
- מעט אגוז מוסקט מגורד
אופן ההכנה
- – מבשלים את הכרישה עם החמאה עד שמצטמצמת ומזהיבה ומורידים מהגז.
- – מערבבים את כל חומרי המלית יחד עם הכרישה שהתקררה ומניחים בצד.
- – מכינים את הבצק על ידי עיבוד קמח, חמאה ומלח יחד עד קבלת פירורים, ואז מוסיפים מים רק עד איחוד לפירורים גדולים.
- – משטחים את הבצק בין ניירות אפייה לעובי 4-5 מ״מ וחותכים עיגול גדול מעט יותר מהכלי בו נאפה.
- – נניח את הבצק בכלי ונהדק את הצדדים, החתיך עודפים בשוליים.
- – נמזוג את המלית על הבצק.
- – נאפה על חום 170 מעלות למשך 40 דקות עד שמתקבל צבע שחום יפה.
- – מניחים לקירור על השיש לחצי שעה ואז מחלצים את התבנית וטורפים 🙂