מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

קערות לחם למרק

4 שעות / קל / 4 קערות לחם
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
קערות לחם למרק

מצרכים

  • כוס וחצי מים פושרים (375 מ”ל)
  • 4 כוסות קמח לחם (560 גרם)
  • 2 כפיות שמרים יבשים (8 גרם)
  • כפית גדושה מלח (8 גרם)
  • כפית גדושה סוכר (8 גרם)
  • שמן זית

אופן ההכנה

  1. אל כוס נכניס מים חמימים סוכר ושמרים וניתן להם לעמוד מספר דקות עד שהשמרים מתמוססים במים ונוצר קצף מעל.
  2. נוסיף את הקמח והמלח ונתחיל בלישה איטית למשך 3 דקות.
  3. נעלה את המהירות לגבוהה לעוד כ-5 דקות עד שהבצק אחיד ונפרד מהדפנות.
  4. נקמח קערה ונעביר את הבצק, נכסה ונתפיח למשך שעה.
  5. מוציאים את הבצק מהקערה ומלחקים ל-4 חלקים
  6. מכל חלק יוצרים כדור ע”י מתיחה של הקצוות למרכז, מניחים על תבנית עם נייר אפייה כשהצד הצבוט כלפי מטה והצד החלק כלפי מעלה.
  7. נכסה במגבת ונתפיח לעוד שעה.
  8. נחמם תנור ל 200 מעלות .
  9. נמזוג מעט שמן זית מעל כל כדור בצק ונמרח עם מברשת בעדינות, הקפידו על מריחה אדיחה, זה ישפיע על הצבע לאחר האפייה.
  10. נאפה כ-30 דקות עד שהלחם מזהיב (שימו לב כי זמני האפייה משתנים מתנור לתנור וחושב להשגיח על הלחם)
  11. אנחנו יודעים שקשה להתאפק, אבל תנו ללחם כמה דקות בחוץ לפני שנפתח אותו 😉
  12. הכינו מרק מפנק.
  13. הוריד את הכיפה העליונה של הלחם, ורוקנו את התוכן שלו בעזרת האצבעות.
  14. מזגו את המרק פנימה.
  15. ובתאבון 🙂