קבלו מתכון של שבלולי פיצה ביתיים עשויים מבצק שמרים רך ונימוח. כל שבלול כזה עמוס ברוטב עגבניות, גבינה מותכת ותוספות הפיצה האהובות עליכם. הכל מגולגל למערבולת של טעמים מלוחים. הם מושלמים למסיבות, ואירועים. הם קלים להכנה, והם להיט בקרב ילדים ומבוגרים!
מצרכים לשבלולי פיצה
בצק חלה
- חצי כוס מים קרים (125 מל)
- ביצה
- 2 כפות סוכר לבן (25 גרם)
- 2 כוסות (280 גרם) קמח לחם
- 2 כפות כוס שמן זית (25 מל)
- כפית שמרים (5 גרם)
- כפית מלח (8 גרם)
רוטב לפיצה
תוספות מומלצות לשבלולי פיצה
- 100 גרם מוצרלה
- 100 גרם גאודה
- חופן זיתים ירוקים קצוצים
- ביצה להברשה
- שומשום
אופן ההכנה
- מכניסים את כל החומרים יחדיו אל קערת המיקסר.
- מפעילים את המיקסר במהירות איטית תחילה כדי שכל חומרי הגלם ייאספו יחד. לאחר מכן נעלה את המהירות לבינונית למשך חמש דקות עד שמתקבל בצק חלק ואחיד.
- מכסים את הבצק בתוך קערה מקומחת עד להכפלת הנפח.
- פותחים את הבצק למלבן ומורחים על כולו רוטב לפיצה
- מפזרים גבינות וזיתים ומגלגלים את הבצק תוך כדי מתיחה
- חוצים את הרולדה לחצי, ואז לרבעים, וכן הלאה לקבלת הגודל הרצוי.
- מסדרים בתבנית בצורה מרווחת כדי לאפשר התרחבות.
- מתפיחים בשנית עד להכפלת נפח
- אופים על חום 200 מעלות סטטי למשך 25 דקות
שתפו איתנו באינסטגרם את המאפים המדליקים שלכם, נשמח לקבל הצצה.
מחפשים סלט שיכול להשתלב נהדר עם המנה? ההמלצה שלנו היא סלט קפרזה , נסו ולא תתאכזבו.