מצרכים
בצק חלה
- חצי כוס מים קרים (125 מל)
- ביצה
- 2 כפות סוכר לבן (25 גרם)
- 2 כוסות (280 גרם) קמח לחם
- 2 כפות כוס שמן זית (25 מל)
- כפית שמרים (5 גרם)
- כפית מלח (8 גרם)
רוטב לפיצה
תוספות
- 100 גרם מוצרלה
- 100 גרם גאודה
- חופן זיתים ירוקים קצוצים
- ביצה להברשה
- שומשום
אופן ההכנה
- מכניסים את כל החומרים יחדיו אל קערת המיקסר.
- מפעילים את המיקסר במהירות איטית תחילה כדי שכל חומרי הגלם ייאספו יחד. לאחר מכן נעלה את המהירות לבינונית למשך חמש דקות עד שמתקבל בצק חלק ואחיד.
- מכסים את הבצק בתוך קערה מקומחת עד להכפלת הנפח.
- פותחים את הבצק למלבן ומורחים על כולו רוטב לפיצה
- מפזרים גבינות וזיתים ומגלגלים את הבצק תוך כדי מתיחה
- חוצים את הרולדה לחצי, ואז לרבעים, וכן הלאה לקבלת הגודל הרצוי.
- מסדרים בתבנית בצורה מרווחת כדי לאפשר התרחבות.
- מתפיחים בשנית עד להכפלת נפח
- אופים על חום 200 מעלות סטטי למשך 25 דקות