מצרכים
לאפה:
- 3.5 כוסות קמח לחם (500 גרם)
- כפית שמרים יבשים
- כף סוכר
- כפית מלח
- רבע כוס שמן זית (50 מ״ל)
- כוס מים (250 מל)
שווארמה:
- חבילת נתחים צמחוניים בטעם שווארמה של תנובה אלטרנטיב
- 2 כפות קורנפלור לציפוי הנתחים
- חצי כפית קארי
- 3 כפות שמן זית
אופן ההכנה
לאפה:
- מתחילים מכוס מים, מערבבים עם השמרים והסוכר ומניחים לחמש דקות.
- מוסיפים את שאר המצרכים ומעבדים עם וו לישה למשך 10 דקות במהירות בינונית עד שמתקבל בצק חלק, רך ולח אך לא דביק.
- מניחים את הבצק בצד להתפחה של שעה ולאחריה מחלקים אותו לשישה כדורים שווים.
- מרדדים כל כדור לעיגול דק ורחב. אם הבצק מתנגד, זה בגלל הגלוטן המפותח. תנו לו מנוחה של מספר דקות ותמשיכו ברידוד.
- שמן מחבת רחבה רותחת עם מעט ספריי שמן ונניח את העיגולים, 2 דקות מכל צד.
שווארמה:
- מפשירים את נתחי השווארמה הצמחונית ומצפים אותם בקורנפלור.
- מחממים שמן במחבת ומקפיצים את הנתחים ביחד עם הקארי (מומלץ) עד לקבלת נתחים זהובים מצופים במעטה פריך.
סלט כרוב לבן:
חצי כרוב חותכים לרצועות
מיץ מחצי לימון
1.5 כפות חומץ
כף שמן זית
חצי כפית מלח
לערבב לתת לנוח חצי שעה על השיש
סלט בצל סגול:
2 בצלים סגולים בינוניים
מיץ מחצי לימון
חצי כפית מלח
כף חומץ
כף סומק
לערבב ולתת לנוח חצי שעה על השיש
פרסום ממומן בשיתוף תנובה