מצרכים
כתף/שוק טלה:
- שוק/כתף טלה (ההבדל הוא בגודל, שוק בד״כ יותר גדול מכתף, בסרטון השתמשנו בכתף טלה, אך הבישול הוא זהה. אם משתמשים בשוק, יש לבדוק את רכות הבשר בזמן הבישול)
- 7-10 שיני שום
- 2 כפות דבש
- 2 כפות סילאן
- 4 ענפי רוזמרין
- 4 כפות חרדל גרגרים
- 2 כפות פלפל שחור גרוס
- כפית מלח גס
- 1/3 כוס שמן זית
סוכריות בצלים:
- 7-8 בצלים בינוניים
- חצי קילו בשר טחון
- כוס ושליש (300 גרם) אורז עגול (ריזוטו)
- כוס פטרוזיליה
- כוס כוסברה
- 1/2 כוס נענע
- 1/3 כוס צנוברים (55 גרם)
- 1/3 כוס חמוציות (50 גרם)
- כפית מלח
- 1/2 כפית כורכום
- כפית פפריקה
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון
- קוביות מבצל גדול
מרינדה:
- 2 עגבניות מגורדות (2/3 כוס)
- כפית פפריקה
- כפית מלח
- 1/2 כפית כורכום
- כף סילאן
- כוס מים
אופן ההכנה
- מסדרים תבנית גדולה עם נייר כסף ועליה נייר אפייה. זה ישמור על אחידות הבישול וגם יעזור לשמור על ניקיון.
- מחממים תנור ל- 180 מעלות טורבו.
- מניחים את שוק הטלה על התבנית וחורצים אותו לאורכו ולרוחבו
- פורסים את השום ומערבבים עם כל מרכיבי המרינדה לטלה (מלבד הרוזמרין).
- מברישים היטב את הטלה במרינדה ואת השום תוקעים בחריצים.
- מסדרים את ענפי הרוזמרין מעל.
- מכסים בנייר אפייה ונייר כסף מעל ושולחים לתנור לשעה וחצי/שעתיים עד לריכוך של הטלה.
- מתחילים לעבוד על הבצלים:
- מרתיחים סיר מים גדול
- מקלפים את הבצלים וחורצים אותם עד המרכז
- מכניסים את הבצלים למים המבעבעים עד שהם מתחילים להתרכך וניתן לקלף את השכבות מהם.
- מוציאים מהמים ומניחים בצד לקירור.
- באותם מים מבשלים את האורז למספר דקות- עד שהוא כמעט מוכן.
- שוטפים את האורז להפסקת בישול ומניחים אותו בצד.
- קוצצים את הירק- פטרוזיליה, כוסברה ונענע.
- מחממים מעט שמן במחבת רחבה ומטגנים את קוביות הבצל עד השחמה.
- מוסיפים את הבשר הטחון והצנוברים ומבשלים תוך כדי ערבוב שלא יתבשל בגושים גדולים. עוצרים בישול כשהבשר כמעט מוכן לגמרי.
- מוסיפים לבשר את האורז, הירק וכל מרכיבי המילוי ומערבבים לאחידות.
- מקלפים את שכבות הבצל
- מניחים כף מילוי במרכז שכבת בצל ומגלגלים לסוכריה.
- את כל הבצלים הממולאים מסדרים בתבנית בצורה צפופה.
- מערבבים את מרכיבי המרינדה ומוזגים מעל הבצלים בצורה שתגיע לכולם באופן אחיד.
- מוציאים את הטלה מהתנור
- מוזגים את המיצים שהטלה הוציא יחד עם המרינדה ששחה בו- עד חצי גובה הבצלים.
- מניחים את הטלה מעל הבצלים
- עוטפים בנייר אפייה ונייר כסף ושולחים לעוד שעה וחצי/שעתיים בתנור עד שהבלשים מקבלים צבע מקורמל ויפה לקראת הסוף ניתן להעלות את החום ל-200 מעלות ולהשגיח שהטלה לא נשרף
- אם הכבש לא קיבל צריבה יפה, אפשר להסיר את הכיסוי ולתת לו עוד כמה דקות בתנור.
- מעבירים לכלי רחב את הטלה וסביבו מסדרים את סוכריות הבצלים.
- מגישים לשולחן החג וגורפים מחמאות כמו שלא גרפתם בחייכם.
שף דוד גדג׳ המוכשר התארח אצלנו לצילום המתכון והוא פרי יצירה משותפת שלנו!