מצרכים
בצק:
- 2 כוסות קמח (280 גרם)
- 1/4 כוס קורנפלור (30 גרם)
- כפית שמרים (4 גרם)
- כפית סוכר (5 גרם)
- 2/3 כוס מים פושרים (160 מ״ל)
- כף שמן (15 גרם)
מלית:
- 250 גרם פרגית טחונה
- כף סויה בהירה (15 גרם)
- כפית סויה כהה (5 גרם – אם אין אז להמיר בסויה בהירה)
- כף יין סיני / סאקה (15 גרם)
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית סוכר
- 4 גבעולי בצל ירוק (100 גרם)
- 2 כפיות שמן שומשום (10 גרם)
- 2 כפיות ג׳ינג׳ר מגורד (10 גרם)
- 1/4 כוס מים (60 מ״ל)
- כף שמן (15 גרם)
רוטב:
- 2 כפות סויה בהירה (30 מ״ל)
- כף חומץ בלסמי (15 מ״ל)
- כפית סוכר (5 גרם)
- כפית שמן שומשום (5 גרם)
מתכון לבאן סיני מסורתי – שנגחאי באן
- בקערה מערבבים את כל מרכיבי הבצק יחדיו עד לאיחוד ומניחים בצד ומכסים למנוחה.
- קוצצים בצל ירוק לטבעות ואז קוצצים דק.
אפשר לשמור בצד קצת טבעות מהחלק הירוק לקישוט בסוף. - מכינים את המלית על ידי ערבוב כל החומרים יחדיו.
שימו לב לערבב היטב עד שהמלית הופכת לדביקה ומבריקה, ומניחים בצד. - חוזרים אל הבצק- לשים עוד קצת כדי להוציא אויר וכדי להפוך ליותר חלק.
- מחלקים את הבצק ל- 24 חלקים (צריך לצאת 20 גרם לכל חלק)
- מכדררים כל חלק ואז מתחילים לרדד. (יש לשמור את הכדורים מכוסים שלא יתייבשו)
- תחילה מרדדים את כל הבצק אבל אז עוברים לרדד רק את השוליים.
- הסיבה שאנחנו עושים את זה היא שככה אנחנו שומרים שלאחר הגלגול העובי של הבצק יהיה אחיד בתחתית וגם מעל.
- מניחים כפית גדושה של מילוי במרכז ואז מתחילים לקפל. הדרך הכי נוחה להבין את הקיפול היא לצפות בסרטון כפי ששחר מדגים.
- בסוטאז׳ רחב או מחבת עם מכסה מתאים מורחים מעט שמן ומסדרים את כל הכיסונים במרווחים שווים.
- מכסים וצורבים למשך 10 דקות על אש בינונית עד שהתחתית זהובה.
שימו לב לעוצמת האש ותהפכו מדי פעם אם אתם לא בטוחים, יכול להיות שזה יהיה מוכן תוך פחות מ- 10 דקות ויכול להיות שתצטרכו עוד זמן. - מעלים את האש לגבוהה כדי שהתחתית תתחמם מאוד ואז מוזגים מים עד שנוצרת שכבת דקה ואחידה שמכסה את התחתית.
מכסים ונותנים לכיסונים לספוג את הנוזלים ולהתאדות. - כאשר אתם רואים שהמים בתחתית אוזלים, תסירו את המכסה, תנערו מעט את הכלי, תנמיכו את האש, ותמתינו עוד דקה עד שהמים ייעלמו לחלוטין ותסירו מהאש.
- מגישים עם הרוטב שכתוב למעלה- רק לערבב הכל, מקשטים עם בצל ירוק ושומשום.
בתאבון!