מצרכים
לתבשיל:
- 1 ק”ג בשר אסאדו ללא עצם (שפונדרה)
- כ-20 צנוניות (210 גרם)
- 2 בצלים בינוננים (200 גרם)
- 4 גזרים בינוניים (300 גרם)
- חצי חבילת פטריות שמפניון או בלה (150 גרם)
- 5 שיני שום
- 3 פרוסות של ג’ינג’ר
- ———————————————-
- שקית 5 תבלינים סינים שלמים (לא כשר)
- (לגרסה כשרה) כף וחצי 5 תבלינים (טחון)
- להרכבת התבלינים באופן עצמי: 2 מקלות קינמון, 3 כוכבי אניס, 2 חתיכות שורש גלנגל מיובש, כף זרעי כוסברה, כף זרעי הל.
- ———————————————-
לרוטב:
- 1/3 כוס סויה בהירה
- כוס מים
- 2 כפות סוכר חום
- כפית מלח
- כף רוטב הוי-סין (אופציונאלי)
- ———————————————-
- 1/2 כוס יין שאסינג (לא כשר)
- (לגרסה כשרה) – 1/2 כוס סקה כשר
- ———————————————-
להגשה:
- כוסברה קצוצה
- אורז לבן
אופן ההכנה
- חותכים את האסאדו לקוביות גדולות של 6 ס”מ
- מורידים לצנוניות את הזנב והראש
- את הבצלים מקלפים וחותכים לרבעים
- את הפטריות חוצים לחצאים
- ומקלפים את שיני השום
- מסדרים את כל הירקות והבשר בסוטאז’ או בסיר באופן אחיד
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב ומוזגים מעל הבשר והירקות
- מוסיפים לסיר את 5 התבלינים
- מכסים במכסה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות למשך שעתיים.
- לאחר שעתיים יש להוציא את הסיר מהתנור, להוציא את שקית התבלינים (אם יש) ולערבב.
- מחזירים לעוד שעה בתנור עם מכסה סגור.
- במידה והצטבר הרבה שומן מהאסאדו ניתן לסנן את השומן.
- מפזרים כוסברה קצוצה מעל ומגישים עם אורז לבן (מתכון כאן)
- בתאבון 🙂