מצרכים
- 1 ק״ג תפוחי אדמה מזן גורמה קטנים
- 100 גרם פרמזן מגורר
- 50 גרם חמאה מומסת
- כפית אבקת שום גבישי
- עלי טימין מ-3 גבעולים
- שמן זית
- מלח גס
- פלפל טחון גס
אופן ההכנה
- מבשלים את התפוחי אדמה במים רותחים בין 20 ל-30 דקות עד שהם מתרככים, בודקים עם מזלג, נועצים בתפוח אדמה אם זה חודר אותו בקלות ללא התנגדות הם מוכנים.
- מערבבים יחד את פרמזן, חמאה שום גבישי ועלי טימין. למשחה גסה ומניחים בצד.
מוציאים את התפוחי אדמה מהמים לקרש גדול, ובאמצעות תחתית של כוס רחבה ושטוחה מועכים את תפוחי האדמה לעובי של 1 ס״מ. - בתבנית עם נייר אפייה מורחים את המשחה של הפרמזן עד שמקבלים שכבה דקה. ומעבירים את התפוחי אדמה על הפרמזן.
- מזלפים מעט שמן זית, לא צריך יותר מידי תזכרו שיש גם חמאה בפרמזן. מתבלים עם מלח גם ופלפל שחור ומכניסים לאפייה של 45 דקות על 220 מעלות עד שהכל שחום ויפה.
- משגיחים על זה שלא ישרפו, כי כל תנור הוא שונה…